6 stensikre tips til at et godt salg som stadeholder

Oprettet d.

Vi er nået sjette uge i artikelserien og nedtællingen til årets første markedsdag søndag d. 28. april. I dag får du 6 tips til godt salg og en fantastisk markedsdag som stadeholder!

Uanset hvilket marked du skal på, er der gyldne tips at hente til et godt salgs om stadeholder. - Og vi ser jo allerhelst at du bliver en del af fællesskabet på Furesøens Loppemarked. Velkommen!       

#1 Find alle de gode ting frem

Forbered dig til loppemarkedet med en grundig oprydning i hjemmet og kritisk sans for dit valg af varer. 

Gå igennem dine skabe, børneværelset, kælder, loftsrum og garagen for ting, du ikke længere bruger. Det kan være ting, der ikke længere passer din stil, dubletter eller fejlkøb, du aldrig kommer til at elske.

Tænk også bredt, for det du ikke længere synes har værdi, kan sagtens være præcis det, en anden person går og søger.

Udvælg med en tanke for, hvad der kan fange køberes interesse. Genstande med særlig æstetik, charmerende, unikke detaljer eller historisk værdi tiltrækker ofte loppe-entusiaster, som altid er på udkig efter noget specielt. 

Samtidig er praktiske ting som småmøbler, køkkenudstyr, værktøj, bøger og elektronik sikre valg, fordi de har en bred appel. 

Sæsonbetonede varer som julepynt, sommertøj eller efterårsjakker kan være et hit. På Furesøens har vi også temadage for særlige og forskellige interesser over sæsonen. Overvej om du har genstande, der passer særlig godt på en bestemt markedsdag, før du booker en stade (se temadage her). 

Vær realistisk i din vurdering af værdien af dine ting og kritisk med den stand de er i. Beskidt eller hullet tøj, ødelagt lejetøj og ting med skår, fejl og andre mangler, sælger knap så godt. Vask skjorten, tør vasen af med en klud og overvej om nogle af dine ting, der skal doneres til genbrugsbutikker i stedet. 

Tag dobbelt så mange ting med som du regner med at kunne sælge. Det er ærgerligt at løbe tør for varer i dagens løb. Hvis du ikke har helt nok, så spørg omkring dig, om folk har ting, de gerne vil af med.

Et stort og varieret udvalg af varer i god kvalitet og stand tiltrækker kunder, så du måske har tjent staden hjem den første halve time og får et kanon-salg resten af dagen!

#2 Book med familie og venner

Når du booker en stade med familie, bedste venner eller kollegaer, er rammen sat for en fælles oplevelse, som er et sjovt og hyggeligt alternativ til andre fælles oplevelser med dem du holder af. 

Et søskendepar sagde sidste år på Furesøens: ’Vi kommer her sammen, fordi det er meget sjovere og hyggeligere at bruge dagen sammen her på markedet, få snakket end at tage på Vivaldi og bagefter føle, at vi har smidt 400 kr. ud ad vinduet på et dårlig caféoplevelse”. 😊

Rent praktisk er det lettere at være flere. Man tror det måske ikke, men det kan være fysisk udmattende og mentalt krævende at være stadeholder.  Når man er flere om at pakke, slæbe kasser, organisere staden og tale med kunder i løbet af dagen, blir’ det bare en sjovere og lettere dag. 

Når du er sammen med dine nærmeste om en stade, så bidrager jeres snak og stemning også til en unik og hyggelig atmosfære omkring jeres stade. Det er godt for salget. 

Samtidig giver det også praktisk frihed at være flere om en stade eller have flere stader lige ved siden af hinanden; så man lige kan smutte på toilettet, købe mad og tage et smut på opdagelse hos andre stadeholdere.

At være stadeholdere sammen, er også en oplagt mulighed for at tjene penge til et fælles projekt. Det kan være, at man som familie sælger ud af brugt legetøj, for at tjene til nyt. Eller at man som bedste venner sælger ud sammen for at spare op til en anden fælles oplevelse, som biffen, koncert eller mini-ferie. 

Særligt for børnefamilier, kan det være en idé også at dyrke den læring der er i, at man ud over at have en sjov dag sammen på markedet, samtidig bidrager til bæredygtighed ved at genbruge og genanvende varer. 

På Furesøens Loppemarked får du altid 10%, når du booker flere stader til samme dato. Så hvorfor ikke invitere dine nærmeste med til en hyggelig oplevelse, hvor du allerede fra start tjener penge?  

#3 Få helt styr på alt praktisk

Check vejrudsigten et par dage i forvejen. Tag varmt tøj på til en blæsende kold gråvejrsdag; et stort stykke afdækningsplastik eller en pavillon ved udsigt til regn. En parasol, solcreme og hat er et ’must’ til bagende solskinsdage. 

Pak også dine varer et par dage i forvejen, så du får en god nats søvn dagen før. Orienter dig i regler for salg på markedet, så du ikke risikerer at tage ’forbudte’ varer med. 

Fordel dine ting allerede når du pakker f.eks. efter kategorier (glas, tøj etc.) eller temaer, farver og tidsperioder med tanke også for hvordan du kommer til at pakke ud og opstille din stade. Læg eks. ting til et særligt bord med 10-20 kroners varer for sig; det kan være et godt trækplaster. 

Når du pakker, så husk også at have plads i bilen til eks. borde, tøjstativer (læs mere om indretning af staden i punkt 3).

Lav skilte på forhånd med priser til dine varer, dit MobilePay eller str. på tøj. Det gør det nemt for dine kunder at overskue din stade bland de mange andre. 

Orienter dig om mødetidspunkt for stadeholdere. På Furesøens kan man møde fra kl. 6 og skal senest være fremmødt kl. 8. Giv dig selv god tid om morgenen, til at pakke ud og opstille din stade før markedet åbner. Så undgår du en dårlig start med stres fra morgenstunden.

Giv kunder mulighed for at betale både kontant og med MobilePay. Husk at veksle byttepenge et par dage i forvejen. Et pengebælte er også en god ide, så har du hænderne fri. 

Uden mad og drikke, duer helten ikke. Seriøst! At være stadeholder kan være hårdt arbejde. Medbring kaffe/the, vand og mad eller undersøg om det kan købes i nærheden. På Furesøens sælger vi vand, juice og popcorn. Farum Bytorv ligger kun 100 meter fra markedspladsen, hvor du har mulighed for at købe mad.

Når du får styr på alt det praktiske på forhånd, har du ro og overskud på selve markedsdagen, til bare at hygge dig - og sælge alt hvad du kan.. 

#4 Indret din stade optimalt - husk blikfang! 

Indret din stade så den er tilgængelig, overskuelig og med blikfang. En præsentable stade appellerer til kunders nysgerrighed og giver bare bedre salg! 

Når du forbereder markedsdagen og pakker dine ting, skal du samtidig overveje, hvordan du vil præsentere dine varer.

Et sammenklappeligt bord (som et campingbord eller tapetbord) er et absolut minimum. Tag farverige duge med til bordene. Det hygger og skaber blikfang for din stade med farverne. Sælger du tøj, så er et tøjstativ også et must. Husk bøjler! – og meget gerne et spejl.

Tænk i at udnytte forskellige højder og niveauer i kombination med borde. Pak trækasser, kurve, småreoler, en stige og andet du kan stille ting op på. Dine varer skal op i øjenhøjde, så de er synlige, når kunder ’scanner’ markedspladsen. 

Sørg for at kunder let kan komme til at se nærmere på dine varer. Lav gangplads foran eller på staden, så kunder kan bevæge sig rundt om dine varer og hinanden uden at føle sig alt for trængt. 

Skab et blikfang for din stade! Farver og mønstre tiltrækker øjet. Placer en farverig kjole forrest på dit stativ eller den allerflotteste glasvase i samlingen yderst på dit bord. Du kan også arrangere dine ting i sektioner af matchende farver. 

Ryk alle populære og iøjnefaldende varer op i øjenhøjde og helt fremme på din stade, så de er synlige på afstand, og når man passerer forbi. Tydelige skilte eller bannere kan bruges til at tiltrække kunders opmærksomhed på afstand. Lav skilte med tøjstørrelser, særlige tilbud og prisgrupper som ’Alt i kurven 25 kr.’ eller ’Tøj str. M 75-150 kr.’

Arranger varerne overskueligt ved at gruppere lignende varer sammen. Det giver kunderne et let tilgængeligt overblik. Opdel din stade ved at placere eks. tøj, bøger og smykker i separate sektioner. Fold tøjet pænt i bunker. Bøger og blade kan arrangeres i kasser opdelt i børnebøger, kogebøger etc. Køkkenting kan du arrangere som i et rigtigt køkkenmiljø, som inspiration for kunderne. 

Flyt rundt på dine ting, som du sælger ud af dine varer, så din stade hele tiden er overskuelig, har blikfang og ser fyldt ud. Udnyt hele dagen; lad der være varer på din stade fra åbningstid til absolut lukketid, så du de sidste kroner med ud af dagen

#5 Du er stadens bedste blikfang

Kundekontakt er alfa omega for et godt salg. Du når rigtig langt i dit salg med en imødekommende attitude og veloplagt kundeservice. - For dine ting sælger ikke sig selv og du er altid stadens absolut mest oplagte blikfang.

Det er ikke alle der er ‘den fødte sælger’. Men venlighed og smil koster ikke noget og det sælger godt! Så start der, hvis du er nybegynder som stadeholder. 

Så interager med dine kunder. Et ‘Hej’ og et smil er en start. Stil spørgsmål som ‘Søger du noget bestemt?’ Og fortæl uopfordret om dine ting, hvis du ser, at noget vækker en kundes interesse. 

Fortæl om tingenes historie, hvis du eks. kender til en bestemt designer; hvad en genstand har været brugt til i tidligere tider; hvordan et møbel har fulgt din familie i generationer; eller om hvordan en skjorte er dit mest elskede fejlkøb.

Alle ting har en eller anden form for historie. Og de fleste loppe-entusiaster kommer netop på markeder for at få en historie med i købet. 

Skil dig gerne ud fra andre stadeholdere ved at tilbyde noget unikt og at være lidt original. Det kan være specielle varer, en kreativ indretning af din stade eller blot en stor hat, der fanger alles opmærksomhed.

Vær altid parat til at hjælpe kunderne med spørgsmål om dine varer. Så kom ud af busken og frem i bussen. Stå op og vær synlig på staden, så du signalerer, at du er der for et salg og kunderne ikke er i tvivl om, hvem de skal henvendes sig til for et køb.

Vær tålmodig med kunderne, hvis de ønsker at se på flere ting eller forhandle. Vær også tålmodig og fortsæt med at være aktiv, selv når salget er langsomt. Salg kan variere fra dag til dag og endda fra time til time på et loppemarked. - Du ved aldrig, hvornår det næste store salg kommer. 

#6 Kend din pris 

Alting har en pris. Kend din. Beslut dig på forhånd for, hvad du sådan cirka vil have for dine ting. Og husk samtidig, at nøglen til succes på et loppemarked er at være fleksibel og venlig, så både du og kunden føler, at I gør en god handel.

Mærk efter på dine egne grænser. Fastlæg en startpris, som du mener er rimelig, og en bundpris, som er det absolut laveste beløb, du er villig til at acceptere, vel vidende, at du så skal pakke varen ned med hjem igen.

Vær åben for forhandling. Loppemarkeder tiltrækker alle slags købere, og de fleste forventer at kunne prutte om prisen. Så indstil dig på at justere dine priser i dagens løb afhængigt af kunders interesse for dine varer.

Kend dine varer og tag dig evt. tid til at undersøge værdien af de varer, du har til salg. Søg på lignende produkter online eller sammenlign med priser på andre loppemarkeder. Jo mere du ved om dine varer, jo bedre kan du fastsætte dine priser. 

Opkøbere kommer ofte meget tidligt på loppemarkeder, for at købe ting, de kan sælge videre med fortjeneste. De er exceptionelt gode til at forhandle priser. Så undgå at sælge alle dine gode ting, til en alt for billig pris, før markedet åbner.

Brug pakkepriser som at sælge ”1 for 100 kr. - og 3 for 250 kr.” eller noget lignende. Viser en kunde vise interesse for flere af dine varer, så giv et friskt bud som:  ”Hvis du tager dem alle fem, kan jeg give dig en rigtig god pris”. Det kan få kunderne til at købe flere varer, så du får ryddet staden til lukketid.