3 hovedveje til lopper & genbrug

Oprettet d.

Nu er der kun tre uger til første markedsdag. I dennes uges artikel af nedtællingen, får du tre kategorier af veje til genbrug - og en masse smutveje af links og lister til online genbrugshandel, butikker og markedsoversigter. God fornøjelse derude!           

#1 Mobil apps og websites

Med online platforme bliver det ikke nemmere; download en app og du har genbrug direkte fra sofahjørnet til den nærmeste pakkeshop! Vi kan anbefale flere kendte – og et par mindre kendte – platforme: 

It’s Koral samler søgninger på tværs af andre platforme, som DBA, Gul & Gratis, Trendsales m.fl. Det er virkelig nem og hurtig adgang til at browse alt på markedet.

Mover er dit bedste værktøj til transport af større ting som møbler. Det er som at bestille en taxi med levering fra kantsten til kantsten. Så lav en aftale med sælger om læsning af varer, før du booker din mover. 

DBA (Den Blå Avis) er muligvis Danmarks største platform for køb og salg af brugte varer med salg af alt fra antikviteter, til værktøj, planter og smykker. ALT! Supernem platform at navigere. 

Facebook Marketplace har vokset sig rigtig stort de seneste år. Du finder alt og har let adgang til at søge i lokalområdet. Brug også Facebooks enorme antal af grupper for køb og salg af eks. keramik, Bjørn Winblad, retro legetøj og alle mulige andre særinteresser. 

GulogGratis har ligesom DBA et bredt udvalg af varer fra møbler, og hvidevarer til bøger og legetøj. Prisniveauet er måske i en let lavere ende men det er sjældent helt gratis. 

Trendsales er primært en modeplatform med tøj, sko og accessories for både kvinder, mænd og børn. Du kan også i mindre omfang finde indretning til hjemmet.

'Tise er ligeledes en platform for salg af second-hand tøj, som er nordisk baseret med købere og sælgere i Norge, Sverige og Danmark.

Vestiaire Collective er en international luksusplatform med et bredt udvalg af designerprodukter. Vestiarie har en streng autentificeringsproces, som sikrer ægtheden af mærkevarer. 

Reshopper har fokus på børne- og babyudstyr med alt fra barnevogne, til tøj og børnemøbler til gode priser og ofte i fin kvalitet. 

Tradera er en auktionsplatform, som særligt er kendt i Sverige, men også er aktuel i Danmark. Her handles både via auktioner og fastprisannoncer for et bredt udvalg af varer.

Bogbasen.dk er ikke en app men et website dedikeret til køb og salg af brugte bøger for både private og antikvariater.

Pensum.dk er også et website som oprindeligt var udelukkende for studiebøger, men du kan nu også finde mange andre typer af bøger der. 

Genbyg.dk er ligeledes et website, der fortjener omtale, som et unikt sted for alle der har interesse for at gøre det selv med genbrugte byggematerialer. 

#2 Loppesupermarkeder

Loppesupermarkeder er gennem det sidste årti skudt op overalt i landet. De fleste har et stort og varieret udvalg af varer indenfor mode, indretning, hobbies, samlinger og småmøbler. 

Som sælger i et loppesupermarked betaler man oftest både en fast leje af stand samt en procentdel af salget for de udstillede varer. Du varetager selv prismærkning og udstilling af varerne. Find dig et lokalt loppesupermarked, hvor du har let adgang til at fylde nye varer på hylderne i din lejeperiode.

Kommer du som genbrugsentusiast på tur rundt i landet, kan du finde loppesupermarkeder her: 

Kirppu har butikker i det meste af landet med et velassorteret udvalg.

Børneloppen har fokus på udstyr og tøj til børn og babyer. Deres butikker findes i de største byer over hele landet.

Lidkøb har en enkelt butik på Østerbro, som altid er godt besøgt og har et stort udvalg af især tøj.

Reshoppit er en secondhand-luksusshop for salg af tøj, accessories, brugskunst og boligartikler med butikker i flere større byer på Fyn og i Jylland.

TakeNOW er en kæde af butikker i Midtjylland.

Floh har én butik i Helsingør og flere i det sydlige Jylland..  

#3 Markedsoversigter

Markeder er nu én gang det sjoveste! Der kommer hele tiden flere og det kan være svært at danne sig et overblik. Her er et par tips:

Loppekortet er en helt ny app, der samler lokationer for både markeder, butikker og online salg af genbrug! Brug den når du er på farten; tast et postnummer ind og du får vist, hvor der sælges genbrug i din nærhed.

Markedskalenderen kender de fleste. Her er både større og mindre markeder repræsenteret, og du kan let søge på datoer og områder.

Facebook grupper med annoncering af loppemarkeder findes der rigtig mange af. Følg grupperne så er du altid opdateret. De meste relevante for hovedstadsområdet og Nordsjælland for du her (flere hedder det samme men er forskellige):

Loppemarkeder i Danmark

Loppemarkeder på Sjælland

Loppemarked oversigt Sjælland

Loppemarkeder

Loppemarkeder i Danmark

Loppemarked Nordsjælland

Loppemarkeder i KBH omegn